Wat kan ik doen?

Red de zorg en teken de petitie!

Het kabinet wil dat ouderen langer thuis blijven wonen. Daarom worden onder andere de verzorgingshuizen gesloten. Maar tegelijkertijd bezuinigt het kabinet ook op de zorg thuis. Dat gaat niet! In de Wet Langdurige Zorg wil het kabinet regelen dat alleen ouderen die zware zorg nodig hebben, nog in een zorginstelling terecht kunnen. Maar zo lang het kabinet ook zo flink bezuinigt op de zorg thuis, zal dit ten koste gaan van de zorg voor onze kwetsbare ouderen. Omdat verzorgingshuizen sluiten én er wordt bezuinigd op de thuiszorg gaan er ook tienduizenden banen in de zorg verloren. Terwijl het werk gewoon blijft bestaan, want er komen alleen maar méér ouderen in ons land. Red de zorg en teken ook!


Richt een actiecomité op!

Samen staan we sterker, richt daarom een actiecomité op of sluit je aan bij een actiecomité in jouw regio. In augustus en september zijn er op verschillende plaatsen in het land regiobijeenkomsten geweest en zijn de eerste actiecomités opgericht. Samen met het actiecomité kan je verschillende dingen doen om de zorg te redden en de druk op de politiek op te voeren:

  • Verzamelhandtekeningen voor de petitie ‘Red de zorg’.
    Petitielijsten kun je hier downloaden en ga op een plek staan waar veel mensen zijn: markten, evenementen etc.
  • Maak de gevolgen van de botte bezuinigingen zichtbaar.
    Verzamel meldingen, en maak een zwartboek. Bied deze aan de wethouder zorg en jouw gemeenteraad aan.
  • Adopteer een raadslid. Zoek uit wie er in jouw gemeente zich bezig houdt met zorg en zorg ervoor dat hij of zij weet wat er speelt.
  • Spreek in bij de vergaderingen van de gemeenteraad.
    Zo wordt de druk op de gemeenten om hun beleid aan te passen groter.

Wil je meer weten over hoe je een actiecomité opricht of wil je bij één van de actiecomités aansluiten? Stuur dan een mail naar fnvvoorzorg@abvakabo.nl

Voor meer informatie kijk hier


Juridisch advies

De leden van Abvakabo FNV kunnen rekenen op een goede ondersteuning, advies en bijstand. Wij doen dit zoveel mogelijk samen met jou.

Wil je persoonlijk contact, dan kan je bellen met ons juridisch adviescentrum 0900 22 825 22 (ma t/m vrij 8.30 - 17.00 uur, lokaal tarief).

Nog geen lid? Word dan nu lid om gebruik te kunnen maken van de juridische bijstand van Abvakabo FNV. Neem voor meer informatie contact met ons op via fnvvoorzorg@abvakabo.nl